Cystease vitaminer & tillskott

Har din katt fått diagnosen FIC (Idiopatisk Cystit) kanske den ordinerats Cystease. Det finns att köpa som fodertillskott i tablettform och den aktiva substansen är N-acetyl-D-glukosamin.

N-acetyl-D-glukosamin är ett förstadium till glukosaminoglukan som ska täcka urinblåsans slemhinna. Om katten har för lite blir slemhinnan genomsläpplig för urin och det brukar leda till en inflammerad urinblåsevägg.

Populärt inom Cystease vitaminer & tillskott

  • Cystease - 90 tabl

    Cystease - 90 tabl
    Fodertillskott som används vid urinvägsproblem hos katt, sk idiopatisk cystit. Cystease innehåller N-acetyl-D-glukosamin som tillför ett skyddande lager av glukosamin i urinblåsan som beränsar urinblåsans slemhinna att komma i direktkontakt med urinen, därmed hindras mikroorganismer och kristaller från att fastna i urinvägarnas vägg. Är smaklig och lätt att dosera. Tabletterna kan ges direkt i munnen eller krossas och blandas i maten. Skyddar urinblåsan Förebygger urinvägsproblem Vikt Mängd Vecka 1 1 tablett per 5 kg kroppsvikt 2 gånger dagligen Vecka 2 - 4 1 tablett per 5 kg kroppsvikt 1 gång dagligen Underhållsdos 1 tablett per 5 kg kroppsvikt varannan dag