Feliway

En stressad katt kan reagera ängsligt och aggressivt. Feliway är ett syntetiskt framtaget feromon som lugnar katten. Det kan användas i miljöer eller förändringar i miljöer som brukar ge stressreaktion hos katten.

avslappnad katt

Det finns många saker som kan stressa en katt. Till exempel kan stora förändringar i hemmamiljön som hemkomsten av en nyfödd bebis eller en ny möblering verka stressande. Många katter gillar heller inte att resa och bara synen av transportburen får de att sätta sig emot.

Lugnande ansiktsferomonet F3

Feliway är en produkt från Ceva Santé Animale och bygger på en syntetiskt framställd molekyl som härmar ansiktsferomonet F3. När man sprayar det i omgivningen har det en lugnande effekt på katten.

Katter brukar själva utsöndra denna typ av feromon och markera trygga platser genom att gnida sitt ansikte mot det. Med Feliway doftavgivare kan du simulera en ökad trygghet på konstgjord väg och därmed hjälpa din katt att komma över stressen.

Man pluggar in Feliway i eluttaget och då börjar feromonet släppas ut i rummet. Det finns tre olika varianter som heter Friends, Classic och Optimum.

  • Feliway Happy Snack med kyckling - 6 st (ca 90 g)

    Feliway Happy Snack med kyckling - 6 st (ca 90 g)
    Feliway Happy Snack med kyckling är ett krämigt kattgodis att slicka på. Din katt kommer att älska den delikata kycklingsmaken. Dessutom kan mjölkproteinet alfa-casozepine som ingår ha en lugnande effekt, vilket är anledningen till att godiset kan vara särskilt bra för din katt i stressiga situationer. Godiset är också kalorisnålt, glutenfritt och innehåller varken socker, konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel. Så skäm bort din katt med denna godbit från Feliway och locka den att spinna av glädje. Feliway Happy Snack med kyckling i överblick: Smaskigt godis för katter från 12 veckor Krämig konsistens: lätt att slicka Smakar kyckling: hög acceptans Innehåller alfa-casozepine: kan ha en lugnande effekt Låg kalorihalt: passar bra som komplement till en balanserad kost Artanpassad sammansättning: gluten- och sockerfritt, inga konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel
  • Happy Snack by FELIWAY - 6 x 15 g

    Happy Snack by FELIWAY - 6 x 15 g
    Happy Snack by Feliway är ett rogivande och krämigt kattsnack som innehåller alfa-kasozepin ett hydrolyserat mjölkprotein känt för att naturligt minska oro hos katter. Det är perfekt att ge i utmanande situationer och har en smak av kyckling som katter älskar. Produkten erbjuder en unik kombination av smak och lugnande egenskaper för att stärka bandet mellan dig och din katt samtidigt som det bidrar till kattens välbefinnande. Rogivande. Krämigt. Ökat välbefinnande. Se detaljerad fodergiva på påsens baksida. Anpassa mängden efter djurets individuella näringsbehov. Faktorer så som ras, aktivitetsnivå och livsstadie gör att det dagliga behovet kan variera. Kött och animaliska biprodukter    Oljor och fetter   Mjölk- och mejeriprodukter    Derivat av vegetabiliskt ursprung   Näringsinnehåll Procent  Vätske-/Vattenhalt 88% Protein 3,5% Fetthalt 3,5% Grova fibrer 1% Råaska 1% Ge upp till 2 stycken per dag, direkt eller i matskålen.