Kattspray

Har du en katt som kissar eller klöser på möbler? Med kattspray kan du få den att sluta klösa och motverka kattens beteende. Det finns flera sorters avvisningsspray för inomhus bruk. Här tipsar vi om några olika förslag på sprayer.

Populärt inom kattspray

 • Felisept Calming Spray Home Comfort- Katt - 100 ml

  Felisept Calming Spray Home Comfort- Katt - 100 ml
  En spray från Felisept, som motverkar revirmarkering och andra oönsakade beteenden hos din katt i hemmet. Doften från denna bidrar till en avslappnad atmosfär för din katt och reducerar stress och oro, som annars kan vara orsaken till oönskade beteen
 • Urine Control spray - Doft- och Fläckborttagare för kattungar

  Urine Control spray - Doft- och Fläckborttagare för kattungar
  Urine Control spray - Doft- och Fläckborttagare för kattungarAnvänds för att eliminera dålig lukt samt urinfläckar. Kan användas dagligen. Instruktioner för användning finns på flaskan.
 • KW Anti-Slick Avvisningsspray 100 ml

  KW Anti-Slick Avvisningsspray 100 ml
  KW slickstopp är giftfritt och förhindrar upprepade slickningar på mindre sår, päls eller bandage.Anvisningar för användning: Spraya på området som skall behandlas tills att området är blött. Upprepa efter behov. Sprayen desinficerar mindre sår, men

Varför kissar katten inomhus?

Att en katt markerar revir är helt naturligt, men att katten kissar inomhus i din soffa behöver inte betyda det. Det kan finnas andra orsaker till att katter kissar inne, på fel ställe eller går lös och klöser sönder möbler.

Hälsorelaterade orsaker

Att en katt helt plötsligt börjar kissa och småskvätta lite överallt inne hos dig kan vara hälsorelaterat. Kanske att den har drabbats av urinsten eller har andra urinvägsproblem.

Psykologiska orsaker

Kattens beteende kan också vara psykologiskt och om det uppstår plötsligt kanske det är förändringar i kattens liv som är orsaken. Om ni nyligt har flyttat eller möblerat om är det vanligt att detta problem uppstår.

Katt klöser möbel, Motverka beteende med avvisningsspray?

Så använder du avvisningsspray för katt

Det första du ska göra är att helt rengöra området där du inte vill att katten ska vara. Därefter sprayar du med den gå-bort-spray du har köpt. Se till att spraya på varje dag i början tills dess att katten har slutat med sitt beteende.

Kan man använda kattspray på katten?

En katt som har sår eller skada på kroppen vill gärna vara där och slicka såret. Man kan sätta en strut på huvudet men det finns också speciella kattspray som är helt ofarliga för katten. Ett exempel är KW Anti-Slick.