Kattigloo

Alla behöver vi ibland ett eget krypin, en egen liten vrå där vi kan vila från stimuli och omgivningens stress. Det gäller även katter och det är det som en kattigloo kan vara, kattens lilla gömsle.

En kattigloo är egentligen ingenting annat än en speciell utformning på en kattbädd. Det är en vilobädd med omslutande tak som kan göra att den känns lite extra trygg och ombonad.

En igloo har en ingång på ena sidan och runt om hela bädden finns vägg och tak. Ingången kan vara olika stor där en del ser så små ut att man nästan inte kan tro en katt tar sig in i den.

kattigloo, röd, liten ingång, vit katt i öppningen

Andra har större öppningar som kan vara klädda i mysigt, luddigt tyg. Hade igloon varit lite större kanske du själv hade krypit in för en stunds mysvila.

igloo för katt, lurvig öppning

Tips för köp av bästa kattigloo

Eftersom det finns så många olika igloohus att välja på till katter kan du få några konkreta tips.

Det är bra om kattiglon har gummiknoppar under så att den inte glider omkring på golvet. Storleken ska också vara anpassad till kattens storlek och det gäller åt båda håll - varken för liten eller för stor. Har du en stor mainecoon bör du se till att läsa måttenheterna i produktbeskrivningen.

12 st exempel på kattigloos

Här följer nu ett galleri med bilder, priser och länkar till igloos du kan beställa hem. Kolla igenom alla förslagen och välj en som du tycker ser fin ut eller den som är billigast.